Начин на приготвяне
Чаената чаша, с която измерваме продуктите в рецептата, е от големите - с обем 300 мл.
В дълбок съд (който не може да се боядиса от лилавите плодчета) сипваме пресните черници и ги смиламе с пасатор.
Подслаждаме с кафявата захар на кристалчета и разбърквайки с телена бъркалка, прибавяме содата без глутен, шарлана (нерафинирано слънчогледово масло), суровите слънчогледови семки, а след тях и конопеното и царевичното брашно.
В правоъгълна тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с малко царевично брашно, разстиламе получената смес за нашето здравословно брауни с плодове.
Печем веган браунито на 180 градуса за около 40 минути.
Тъй като черниците са силни на вкус, затова и безглутеновият сладкиш с тях има много интересен силен и специфичен вкус, който би се усладил на почитателите на сладките неща с леко горчив привкус.
Полезно безглутеново веган брауни с черници!