Свинско месо с гъби

BirgulBirgul
Чирак
716201801
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Пожелаваме добър апетит на вечеря или обяд с това страхотно свинско с гъби"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 550 г
  • печурки - 230 г мариновани
  • лук - 1 бр. зрял
  • пресен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • олио - 60 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • топла вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, в подходяща тенджера върху котлона сипах олиото, като котлона го включих на средна температура.

Докато олиото загрее, си почистих, измих и нарязах лука на дребно. След това го сложих да се позапържи и малко да поомекне и разбърках с лъжица.

Нарязах месото на хапки и добавих към лука и разбърках!

И тогава си измих гъбите и ги оставих да се отцедят.

След това пресния лук и чесън ги почистих, измих и нарязах на ситно, след което към месото и лука добавих отцедените гъби, солта, червения пипер и намалих котлона и разбърках.

Прибавих брашното и отново бърках, да не залепне. Добавих пресния лук, чесъна и топлата вода.

Засилих котлона отново на средна степен, така свинското с гъби ми покъкри няколко минути на полуоткрехнат капак.

След като ми беше готово, добавих черния пипер и изключих котлона.

И ето - имаме нашето свинско месо с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: