Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със свинско месо и гъби

Гювечета със свинско месо и гъби

Гювечета със свинско месо и гъби
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Дайте ни едни гювечета със свинско и гъби и повече не ни търсете"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 - 8
  • печени чушки - 5 червени
  • печурки - 200 г гъби
  • свинско месо - 300 - 400 г
  • домати - 1 бр.
  • сирене - 5 бр. плочка
  • яйца - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 1/4 кубче
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете кравето масло на дъното на 5 глинени гювечета. Обелете и нарежете картофите на кръгчета и ги наредете по равно в гювечетата.

Върху картофите сложете печените чушки, нарязани на дребно.

В тиган с малко олио запържете гъбите и свинското месо почти до готовност. Разпределете върху чушките.

Нарежете домата на 5 колела и ги сложете върху месото, а отгоре плочката сирене. Налейте във всяко гювече около 1 пръст вода.

Затворете и печете 60 мин на 220 градуса. После чукнете по едно яйце и допечете до готовност на яйцето.

Поднесете със ситно нарязан зелен лук. Гювечетата със свинско месо и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: