Начин на приготвяне
Вечерта изкарах пилешките бутчета, за да се размразят, след това на сутринта ги извадих и ги почистих с остър нож като направих 2-3 разреза върху всяко бедро.
След това ги сложих в подходящ съд и ги измих. Изстисках сока от 1 лимон върху тях.
В малка купа сложих продуктите за марината за месото: соевия сос, чили соса, меда, червения пипер, олиото и солта. Разбърках с лъжица. Изсипах маринатата върху пилешките бедра.
Държах пилешките бедра в марината 1 час, загънати със стреч фолио в хладилник.
Включих фурната, предварително загрята на 200 градуса. Наредих пилешките бедра в подходяща тава и ги полях с останалата марината.
След това загънах тавата с алуминиево фолио и пекох около 30-35 минути. Махнах фолиото и пекох до златиста коричка.
Докато бяха още горещи, намазах печените пилешките бутчета с малко краве масло.
Сервирах всяка порция от пилешко бедро на фурна с гарнитура от свежа салата, може да се добавят и хрупкави печени картофи.