Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бедра на фурна

Пилешки бедра на фурна

BirgulBirgul
Чирак
716211801
Пилешки бедра на фурна
Снимка: Birgul
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Небрежно показваме бедро и привличаме вниманието ви веднага"

Необходими Продукти

  • пилешки бедра - 4 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чили сос - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон, прясно изцеден
  • мед - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вечерта изкарах пилешките бутчета, за да се размразят, след това на сутринта ги извадих и ги почистих с остър нож като направих 2-3 разреза върху всяко бедро.

След това ги сложих в подходящ съд и ги измих. Изстисках сока от 1 лимон върху тях.

В малка купа сложих продуктите за марината за месото: соевия сос, чили соса, меда, червения пипер, олиото и солта. Разбърках с лъжица. Изсипах маринатата върху пилешките бедра.

Държах пилешките бедра в марината 1 час, загънати със стреч фолио в хладилник.

Включих фурната, предварително загрята на 200 градуса. Наредих пилешките бедра в подходяща тава и ги полях с останалата марината.

След това загънах тавата с алуминиево фолио и пекох около 30-35 минути. Махнах фолиото и пекох до златиста коричка.

Докато бяха още горещи, намазах печените пилешките бутчета с малко краве масло.

Сервирах всяка порция от пилешко бедро на фурна с гарнитура от свежа салата, може да се добавят и хрупкави печени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: