Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Френски шоколадов мус

Френски шоколадов мус

Френски шоколадов мус1 / 2
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • белтъци - 6 бр.
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 60 г
  • шоколад - 150 г черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада на водна баня.

Смесваме жълтъците със захарта и разбиваме за 5 минути на пухкав крем. Добавяме ги към шоколада и разбъркваме.

Разбиваме белтъците на гъст сняг и на порции ги прибавяме към шоколадовата смес, като разбъркваме с плавни движения.

Прибираме шоколадовия мус в хладилника до момента на сервиране.

Френски шоколадов мус може да поднесем с ягоди или поръска от ядки. Става много вкусно кремче за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: