Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с череши с хрупкава маслена коричка

Сладкиш с череши с хрупкава маслена коричка

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Сладкиш с череши с хрупкава маслена коричка
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
16/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Очарователен черешов сладкиш, който на всичкото отгоре има и хрупкава маслена коричка - какво ще кажете"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонена есенция
  • какао - около 2 с.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 200 мл гореща
  • череши
  • За маслената коричка
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1/4 1ч.ч.
  • краве масло - 4 с.л. на стайна температура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, ванилията, лимона, горещата вода, бакпулвера с брашното и разбиваме с миксер.

Отделяме половината смес в купа и прибавяме какаото.

В тава или форма за торта поставяме хартия за печене. Изсипваме какаовата смес, отгоре ваниловата, най-накрая редим черешите.

Смесваме брашното, захарта и маслото и мачкаме с ръце, докато станат трохи и поръсваме плодовия сладкиш с тях.

Слагаме го да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 10 мин, а после намаляваме на 180 градуса и печем сладкиша с череши до готовност.

Сладкишът с череши с хрупкава маслена коричка е много лек, вкусен и свеж десерт!

Източник: Йорданка Михайлова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: