Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с круши и хрупкава коричка

Сладкиш с круши и хрупкава коричка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладкиш с круши и хрупкава коричка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Плодов сладкиш с поръска, както пише в бабиния тефтер с чудесии"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л
  • брашно - 2.5 ч.ч
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао
  • круши - от компот
  • за топинга
  • брашно - 50 г
  • захар - 50 г
  • масло - 50 г
  • мюсли - плодово
  • бадеми - филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре. Към тях добавете захарта и разбийте на пухкав крем.

Добавете млякото и олиото. Накрая пресятото с бакпулвер брашно.

Изсипете сместа във форма застлана с хартия за печене.

Поръсете с какао и наредете отгоре резенчета круши (предварително отцедени от сока).

Поръсете отгоре маслените трохи (приготвени от маслото, захарта и брашно), мюслито и бадемите.

Печете плодовия сладкиш на 180 градуса за около 35-40 минути. Охладете и нарежете на парчета готовия сладкиш с круши.

Сладкишът с круши и хрупкава коричка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: