Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Хлебно ветрило

Хлебно ветрило

BirgulBirgul
Чирак
716211801
Хлебно ветрило
Снимка: Birgul
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Чудите ли се какъв би бил вкусът на хлебното ветрило - а защо се чудите, а не си го приготвите"

Необходими Продукти

  • хляб - 6 бр.
  • краве масло - 120 г
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кашкавал - 150 г
  • пилешко месо - 160 г пушено
  • зелени чушки - 1 бр.
  • сол
  • фолио
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, откъснах едно голямо парче алуминиево фолио, след което намазах филиите с краве масло и наредих филиите хляб.

Увивах до половина филиите с фолио, така че да се застопорят.

Измих домата и зелената чушка, след което ги и нарязах, като домата го нарязах на колелца, а чушката на ленти.

Почистих и измих чесъна, като него го нарязах на тънки плочки, след което нарязах кашкавала и пушеното пилешко месо на плочки.

Между две филии си редувах от продуктите: кашкавал, резен домат, плочка чесън, зелена чушка, резен пушено пилешко месо.

Поръсих пълнения хляб със сол, чубрица, черен, червен пипер.

Накрая сложих хлебното ветрило в предварително загрята фурна на 180 градуса, като пекох, докато кашкавалът се разтопи.

И ето... Имаме нашето вкусно хлебно ветрило.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: