Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и разрязват по дължина почти до основата. Посоляват се и се оставят около 30-60 минути, да се отцедят от горчивия сок.
След това се измиват под течаща вода и се притискат в основата с ръце, така че да придобият форма на ветрило.
Доматите, чесънът, моцарелата и сиренето се нарязват на филийки. Между всеки резен патладжан се редуват домат, чесън, магданоз, сирене и моцарела.
Ветрилата от патладжан се подреждат в тава и се поливат обилно със зехтин. Добавя се много малко вода, колкото леко да покрие дъното.
Тавата с патладжаните се покрива с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.
След изтичането на посоченото време фолиото се маха и патладжаните Ветрило с моцарела се поръсват с рендосан кашкавал.
Допичат се за още 10 минути или до зачервяване на кашкавала.