Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани Ветрило с моцарела

Патладжани Ветрило с моцарела

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
37191711
Патладжани Ветрило с моцарела
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Ветрило, но не за жегата, а за душата и стомаха - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр. средно големи
  • домати - 2 - 3 бр.
  • моцарела - 200 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и разрязват по дължина почти до основата. Посоляват се и се оставят около 30-60 минути, да се отцедят от горчивия сок.

След това се измиват под течаща вода и се притискат в основата с ръце, така че да придобият форма на ветрило.

Доматите, чесънът, моцарелата и сиренето се нарязват на филийки. Между всеки резен патладжан се редуват домат, чесън, магданоз, сирене и моцарела.

Ветрилата от патладжан се подреждат в тава и се поливат обилно със зехтин. Добавя се много малко вода, колкото леко да покрие дъното.

Тавата с патладжаните се покрива с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.

След изтичането на посоченото време фолиото се маха и патладжаните Ветрило с моцарела се поръсват с рендосан кашкавал.

Допичат се за още 10 минути или до зачервяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: