Патладжан Ветрило с кайма

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Патладжан Ветрило с кайма
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"От патладжаненото ветрило може и да не получаваме прохлада, но си гарантираме наслада"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • телешка кайма - 250 г
  • лук - 1/2 бр.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пармезан - 1 - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам патладжана и с остър нож правя разрези по дължина на патладжана, режа на филийки, като не стигам до края, а оставям филийките свързани към дръжката.

Оставям патладжана в подсолена топла вода, 20-30 минути да си пусне горчивият сок и измивам.

Приготвям каймата, като добавям нарязаните ситно чесънчета, лук, магданоз и пармезан, черния пипер, сол.

Омесвам добре и оставям за 20-30 мин да се овкуси.

След трийсеттина минути измивам и подсушавам патладжана, поставям го в тавичка и във всеки разрез поставям по едно сплескано кюфтенце

(от овкусената кайма)

Заливам с разредено с малко вода доматено пюре или по гъст доматен сос около 80-100 мл.

Пека ветрилото от патладжан във фурната около 50 минути на средна температура до готовност.

Изключително лесна и вкусна рецепта за патладжан Ветрило с кайма ви предлагам.

Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: