Начин на приготвяне
1. Пригответе си голяма и плитка тава, в която ще печете ребрата.
2. Вземете свинските ребра, разрежете ги на 4 равни порции.
3. Оваляйте всяка част/порция в подправките и ги наредете в тавата.
4. Сипете виното, уискито и съвсем малко вода. Добавете зехтин.
5. Покрийте ги с алуминиево фолио и печете на средна решетка във фурната на 150 градуса без вентилатор за около 3 часа.
6. Докато се пекат ребрата, пригответе гарнитурата. За целта си пригответе уок тиган.
7. Нарежете зеленчуците на ситно и ги сложете да се задушат, като подправите със сол.
8. Когато омекнат, добавете малко соев сос.
9. Обелете и нарежете картофите. В отделен тиган ги изпържете с олио и после добавете сол на вкус.
10. Сервирайте ребрата върху дъска. Сложете до тях от зеленчуковата гарнитура и от хрупкавите картофки.
Да ви е сладко с тези свински ребра със задушени зеленчуци.