Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра със задушени зеленчуци

Свински ребра със задушени зеленчуци

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Свински ребра със задушени зеленчуци
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
16/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Любимо основно на всички вкъщи - свински ребра със задушени зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1. 5кг
  • сол
  • пипер меланж
  • розмарин - сух
  • мащерка
  • пушен червен пипер
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер
  • зехтин
  • уиски - 30 мл
  • За гарнитурата
  • карфиол - 2 розички
  • грах - 1 шепа
  • зелен боб - 1 шепа
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 4 с.л.
  • картофи - 5 бр.
  • олио
  • сол - на вкус
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе си голяма и плитка тава, в която ще печете ребрата.

2. Вземете свинските ребра, разрежете ги на 4 равни порции.

3. Оваляйте всяка част/порция в подправките и ги наредете в тавата.

4. Сипете виното, уискито и съвсем малко вода. Добавете зехтин.

5. Покрийте ги с алуминиево фолио и печете на средна решетка във фурната на 150 градуса без вентилатор за около 3 часа.

6. Докато се пекат ребрата, пригответе гарнитурата. За целта си пригответе уок тиган.

7. Нарежете зеленчуците на ситно и ги сложете да се задушат, като подправите със сол.

8. Когато омекнат, добавете малко соев сос.

9. Обелете и нарежете картофите. В отделен тиган ги изпържете с олио и после добавете сол на вкус.

10. Сервирайте ребрата върху дъска. Сложете до тях от зеленчуковата гарнитура и от хрупкавите картофки.

Да ви е сладко с тези свински ребра със задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: