Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Задушени ребра със зеленчуци в плик за печене

Задушени ребра със зеленчуци в плик за печене

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Задушени ребра със зеленчуци в плик за печене
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
25/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Може и да не ви се вярва, но перфектната гарнитура за зеленчуците са свинските ребърца, приготвени в плик за печене"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г (ребра)
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • масло - 30 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • лют пипер
  • дафинов лист
  • чесън - сух
  • джожден - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребра и ги овкусете с малко сол и черен пипер.

В купа нарежете всички зеленчуци. Прибавете към тях подправките, олиото и разбъркайте всичко.

Пригответе си плик за печене. Сложете го в тава и го напълнете с месото и зеленчуците.

Нарежете маслото и добавете и него.

Вържете плика и го набодете с игла на няколко места.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете ребрата със зеленчуци да се пече за около 60 минути.

Поднесете задушените ребърца със свежа салата и чаша вино!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: