Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Домашна пилешка шунка

Домашна пилешка шунка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Домашна пилешка шунка
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Домашна пилешка шунка - за сандвички, за ястия и за какво още се сетите"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • сол - 25 г
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • вода - 100 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре. Нарязва се на кубчета.

Чесънът се счуква на каша.

Във водата се слага счуканият чесън, сол, пудра захар и черен пипер.

Разбърква се много добре.

Пилешкото филе се залива със сместа.

Оставя се 30 мин в маринатата, след което се меси 10 минути.

Месото се поставя в плик.

Оставя се в хладилник за 12 часа, за да узрее бялото месо.

След това пликът се слага в шунковар.

Домашната шунка се вари се в тенджера с вода. Температурата на водата трябва да е между 75-80 градуса.

Вари се 2 часа, след което домашната пилешка шунка се охлажда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: