Домашна пилешка шунка

Домашна пилешка шунка

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
346
2k
1k
391
4
17/06/2020
"Домашна пилешка шунка - за сандвички, за ястия и за какво още се сетите"
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 345
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива много добре. Нарязва се на кубчета.

Чесънът се счуква на каша.

Във водата се слага счуканият чесън, сол, пудра захар и черен пипер.

Разбърква се много добре.

Пилешкото филе се залива със сместа.

Оставя се 30 мин в маринатата, след което се меси 10 минути.

Месото се поставя в плик.

Оставя се в хладилник за 12 часа, за да узрее бялото месо.

След това пликът се слага в шунковар.

Домашната шунка се вари се в тенджера с вода. Температурата на водата трябва да е между 75-80 градуса.

Вари се 2 часа, след което домашната пилешка шунка се охлажда.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар