Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Домашна пилешка супа Свежест

Домашна пилешка супа Свежест

Домашна пилешка супа Свежест
Снимка: Майстор Готвач В.Тушинов
1 / 5
17/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"В това дъждовно време кой би отказал една гореща домашна пилешка супичка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. /по - големи и сварени/
  • картофи - 1 - 2 бр. средни
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • левурда - 8 - 10 листа (див чесън)
  • лимони - 1 бр.
  • бульон - 1 ч.ч /пилешки, патешки, гъши/
  • олио - 50 мл или зехтин
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • фиде - 200 - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 2 - 3 с.л. домашен + 1 - 2 с.л. купен
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • вегета - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите с крумида на кубчета и ги задушаваме в загрятата мазнина за 5 минути.

Добавяме бульона (ако има) и доливаме с вода 2/3 от голяма тенджера (4-5 литрова).

След като заври бульонът, поставяме картофите и подправките, а след 10 мин. и свареното нарязано за супа пилешко месо.

После добавяме фидето и го варим до готовност. През това време изстискваме сока от един лимон, нарязваме левурдата на ситно и ги добавяме в богатата пилешка супа.

Варим още 2-4 минути и местим от котлона, докато направим застройката. За нея разбиваме яйцата, слагаме 2-3 щипки сол, добавяме оцета, бъркаме.

Добавяме киселото мляко, разбиваме добре до еднородна смес. След това от топлата супа изсипваме един черпак към застройката, като не спираме да я разбъркваме.

Добавяме още 2-3 черпака към застройката, а след това изсипваме в тенджерата постепенно и разбъркваме.

След това ви пожелавам добър апетит с домашната пилешка супа Свежест!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: