Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и оформете кладенче в него. Прибавете солта, маята и зехтина, замесете меко тесто добавяйки топлата вода.
Покрийте тестото със стреч фолио и оставете на стайна температура да втаса за 1 час.
През това време натрошете сиренето на ситно и добавете зехтина, разбъркайте до еднородна смес.
Разделете втасалото тесто на 8 еднакви по-големина топки. С намаслени ръце разтворете топките на тънка кора, поръсете с част от сирената смес и сгънете на плик.
В правоъгълна тава намазана с малко зехтин, подредете пликовете на разстояние един от друг и оставете за 40 минути да втасат отново.
Разбийте яйцето с киселото мляко до еднородна смес и обилно намажете втасалите домашни сиренки със сместа.
Поръсете сиренките със сусам и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.
Печете уникално вкусните сиренки със зехтин за около 40 минути до готовност.