Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното със солта, олиото, разбити яйца, маята, захарта и прясното мляко.
Ако нямате прясно мляко може да се приготвят и с вода. Разбърква се с вилица, после се замесва меко тесто.
Покрива се с кърпа и оставяме за 30 минути да втаса. Готовото тесто се разточва по-дебело, около 1 см.
С чашка се изрязват кръгчета, а в средата се изрязва по малко кръгче, за да добие форма.
Загрява се повечко олио в тиган на умерена температура и пържим поничките до златисто.
Казвам ви, уникални са - идеална закуска!
Коментари
Аз лично, понеже ме мързи, правя тестото в машината за хляб.
Може и 20 гр. алкохол да се добави за да не са много мазни.