Печено свинско в бутер тесто

Печено свинско в бутер тесто
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Истинско угощение у дома с печеното свинско в бутер тесто"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г /цяло парче от плешка/
  • индийско орехче - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица - 2 щипки
  • черен пипер - 3 щипки
  • къри - 2 щипки
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • салвия - 1/4 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • бутертесто - 1 лист прясно тесто
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме месото в тенджера под налягане, добавяме дафиновия лист и главата лук, разрязана на 4.

Наливаме необходимото количество вода и сваряваме месото до готовност. Изваждаме го в чиния и го подсушаваме леко.

Загряваме олиото в широк тиган и запържваме месото за по 1-2 минути от всяка страна.

След това смесваме солта, чубрицата, черния пипер, салвията, кориандъра, кърито и индийското орехче. В тази смес от подправки овалваме месото.

Разгъваме листа прясно бутер тесто и поставяме в единия му край парчето овкусено месо.

Навиваме на руло и го поставяме в тефлонова тавичка.

С остър нож правим кръстосани разрези върху бутер тесто и намазваме навсякъде с разбит жълтък.

Печем свинското на 200 градуса около 15-20 минути до златисто.

Печеното свинско в бутер тесто е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: