Пържен агнешки дроб

Пържен агнешки дроб

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
174
3k
552
404
20/06/2020
"Страхотно мезе и апетитно основно - пържен агнешки дроб"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 038
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият дроб е много крехък и затова не е необходимо предварително изкисване и мариноване.

След като дробът се измие, се нарязва на филийки с дебелина 2-3 милиметра.

Овалва се в брашното и се оставя на хартия за 4-5 минути, за да може брашното леко да попие в дроба.

Олиото се загрява в незалепващ тиган. Поставят се филийките дроб и се пържат за кратко, колкото леко да се зачервят.

След като пърженият дроб се извади от мазнината, се поставя върху домакинска хартия, да се отцеди излишната мазнина.

Аламинутът се посолява и се наръсва с прясно смлян черен пипер.

Пърженият агнешки дроб се сервира с пресни зеленчуци.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар