Пържен агнешки дроб с гъби

Пържен агнешки дроб с гъби
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Уникално мезе за онези, които искат да се насладят на добра кухня и пивко червено вино"

Необходими Продукти

  • агнешки черен дроб - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • гарнитура
  • печурки - 400 г гъби
  • прасен лук - 5 стръка
  • олио - за пържене
  • чесън - 2 стръка пресен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се добре агнешкият дроб и се нарязва на дълги парчета. Всяко се овалва в брашно и леко се изтупва да падне излишното.

Гъбите се почистват заедно с пресния лук и чесън и нарязваме на ситно. В тиган се загрява олио и пържим агнешкия дроб от двете страни, изважда се в чиния.

В същата мазнина, ако е нужно, се добавя още малко олио се запържва нарязаният лук и чесън, след 2 минути прибавяме нарязаните на парчета гъби и овкусяваме със сол, черен пипер, магданоз.

След 5 минути е готово.

Поднасяме агнешкия дроб с гъби и чаша вино за разкош ! Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: