Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Малинови сърца за Свети Валентин

Малинови сърца за Свети Валентин

Малинови сърца за Свети Валентин
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Подарете сърцето си на половинката с тези страхотни малинови сладки"

Необходими Продукти

  • краве масло - 250 г меко
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 120 г
  • бадеми - 100 г смлени
  • брашно - 280 г
  • за глазурата
  • пудра захар - 100 г
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л.
  • малинов конфитюр - 50 г + за слепване на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбърква с жълтъка, солта и захарта. Добавят се смлените бадеми и брашното.

Омесва се тесто, прави се топка и се оставя на студено за един час.

Взима се по малко от тестото, разточва се и с помощта на формичка се режат сърца. Аз разточвах между два листа хартия за печене.

Не се изважда цялото тесто от хладилника, за да не се размекне /няма набухватели/.

Пече се 10-12 мин в затоплена на 200°C фурна /180°C въртящ се въздух/.

През това време се приготвя глазурата: смесват се пудрата захар с лимоновият сок.

Когато бисквитите изстинат, се мажат с конфитюр от малини и се слепват две по две.

Половината от повърхността на сърцата се намазва с бялата глазура.

Това, което остане от глазурата, се смесва с малинов конфитюр и се намазва другата част.

В средата на любимите слепени сладки може да се сложи един обелен бадем или да се поръси с филирани бадеми.

Прекрасна идея за изненада с тези малинови сърца за Свети Валентин!

Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: