Бадемова торта с ром

Бадемова торта с ром

ЙоанаЙоана
Помощник Готвач
199
1k
382
569
21/06/2020
"Комбинация, която не е за изпускане - бадемова торта с ром"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо389
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За блата
  • бадеми - 100 г
  • фурми - 50 г
  • сушени череши - 50 г
  • бадемово масло - 50 г
  • кокосово масло - 30 г
  • За крема
  • скир - 350 г
  • бадемово масло - 50 г
  • какао - 20 г
  • ром - 2 капачки (или есенция ром)
  • стевия - или друг подсладител на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Смилате бадемите в блендер и ги изсипвате в купа. Блендирате фурмите и черешите и ги добавяте към бадемите.

Прибавяте останалите продукти и разбърквате добре. Може да използвате други сушени плодове по желание и да замените бадемовото масло с друго масло или тахан по избор

Получената смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.

Оставяте блата във фризера, за да стегне, и през това време си приготвяте крема.

За крема:

Смесвате в купа всички продукти за него и разбърквате до получаването на хомогенна смес.

Изваждате блата от фризера и разпределяте крема.

Оставяте суровата торта в хладилника за няколко часа, за да стегне.

След това изваждате бадемовата торта, декорирате с продукти по избор и поднасяте!

Скирът може да замените с извара, маскарпоне, рикота, както и бадемовото масло с друго.

Ако използвате течен подсладител, добавете още какао или масло или прибавете желатин, за да не е течен кремът.

Да ви е вкусно с тази бадемова торта с ром!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар