Бадемова торта с ром

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5811
Бадемова торта с ром4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Комбинация, която не е за изпускане - бадемова торта с ром"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бадеми - 100 г
  • фурми - 50 г
  • сушени череши - 50 г
  • бадемово масло - 50 г
  • кокосово масло - 30 г
  • За крема
  • скир - 350 г
  • бадемово масло - 50 г
  • какао - 20 г
  • ром - 2 капачки (или есенция ром)
  • стевия - или друг подсладител на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Смилате бадемите в блендер и ги изсипвате в купа. Блендирате фурмите и черешите и ги добавяте към бадемите.

Прибавяте останалите продукти и разбърквате добре. Може да използвате други сушени плодове по желание и да замените бадемовото масло с друго масло или тахан по избор

Получената смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.

Оставяте блата във фризера, за да стегне, и през това време си приготвяте крема.

За крема:

Смесвате в купа всички продукти за него и разбърквате до получаването на хомогенна смес.

Изваждате блата от фризера и разпределяте крема.

Оставяте суровата торта в хладилника за няколко часа, за да стегне.

След това изваждате бадемовата торта, декорирате с продукти по избор и поднасяте!

Скирът може да замените с извара, маскарпоне, рикота, както и бадемовото масло с друго.

Ако използвате течен подсладител, добавете още какао или масло или прибавете желатин, за да не е течен кремът.

Да ви е вкусно с тази бадемова торта с ром!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: