Солени кето палачинки

Солени кето палачинки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Страхотен старт на деня със солени кето палачинки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • извара - 150 - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • чедър - 40 г
  • бакпулвер - 1 щипка
  • ленено семе - 1 с.л. с връх смляно
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесна кето закуска, вкусни, мекички и пухкави кето палачинки.

В купа се разбиват с вилица две яйца с щипка сол.

Добавя се извара, нарязани малки парченца чедър, бакпулвер и накрая смляно ленено семе и брашно от елда.

Разбърква се на гъста смес. Загрява се намазнен тиган, сипваме по 1 с.л. гъста смес и оформяме на палачинка.

Печем от двете страни, докато се зачерви, и обръщаме с вилица и метална шпатулка.

Излизат точно 8 солени палачинки, аз сипвах по 3 в тигана на умерен котлон 4-5 степен.

Добър апетит с тези солени кето палачинки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: