Ореховки с белтъци

22/06/2020
"Любимите ореховки, които са чудесни за следобедно кафе - не, че и без кафе няма да си хапнем "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 096
  • Преглеждания за месеца402
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ореховки

Начин на приготвяне

1. Взимаме една купа и с помощта на миксер разбиваме белтъците, като добавим щипка сол, а след като станат на сняг постепенно добавяме захарта.

2. Добавяме ванилията и лимоновия сок и отново разбиваме на средна степен.

3. Следва да добавим пресятото брашно и бакпулвера.

4. Добавяме половината от орехите и разбъркваме с шпатулка.

5. След това с ръце оформяме топки и ги редим в голяма тава, застлана с хартия за печене. Стремим се да оставяме разстояние между тях. Върху ореховките поръсваме с останалите смлени орехи и ги слагаме във фурната.

6. Печем ги на средна решетка на 160 градуса за 30 минути или до готовност.

Ореховките с белтъци са чудни.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар