Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лападник Букет от рози

Лападник Букет от рози

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Лападник Букет от рози
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
23/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Букет от рози за всеки повод - хапва се за нула време"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • лапад - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол
  • сирене - 150 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се накисва във вода. Измива се добре. Слага се в тенджера с вода и се попарва за няколко минутки. Изцежда се.

В купа се чуква яйцето. Разбива се. Добавя се киселото мляко и малко сол. Разбива се.

Подготвя се добре намазнена тава. За всяка доза розички се използват по 2 кори. В единия им край по цялата дължина се разпределя от лападът. Разпределят се по 2 лъжици с кисело мляко и яйце.

Настъргва се малко сирене. Завива се на пура. Нарязва се на 8 парчета. Нареждат се в тавата, като се нареждат с отворите нагоре.

Повтаря се с всички кори, като продуктите трябва да се разпределят равномерно за всички кори.

Фурната се загрява на 180°C. Всички розички се нареждат в тавата.

Печете вкусния лападник около 40 минути.

Лападникът Букет от рози е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: