Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и почистват. Камбите се режат на 3-4 парчета, зелето се реже на продълговати ивици.
Морковите ги режа на дебели колелца.
На дъното на бурканите слагаме чесън, черен пипер и копър.
След това редим зеленчуците, като гледаме да запълним хубаво бурканите. Отгоре може да завършите с копър.
В дълбока тенджера си приготвяме маринатата, като сипваме 1.750 л вода, 300 мл оцет, 150 г захар и Pikant fix, разбъркваме добре и слагаме на котлона да заври.
Така приготвената смес, докато е топла, я наливаме в бурканите, затваряме ги и ги обръщаме надолу.
След като туршията изстине, я обръщаме с капачката нагоре.
След като изстинат бурканите със нашата туршия букет подправки, ги прибираме на хладно и тъмно място.
Да ви е сладко!