Печени домати с яйца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Печени домати с яйца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
23/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Любимо предястие от едно време - печени домати с яйца"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 50 г
  • за доматения сос
  • домати - 300 г смлени от консерва
  • зеленчуков бульон - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - щипка
  • сол - щипка
  • магданоз - щипка
  • босилек - щипка
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган изсипете смлените домати, подправете с щипка сол, щипка захар и излейте зеленчуковия бульон.

Оставете доматите да поврат 10 мин, след което овкусете с щипка наситнен магданоз и босилек.

Добавете две ситно нарязани скилидки чесън. Изсипете соса в тавичка.

Изрежете капачета на доматите, вътрешността издълбайте с лъжичка.

Посолете и сложете по парче сирене на дъното на всеки домат.

Чукнете по едно яйце. Прехвърлете доматите в тавичката със соса и изпечете на 200°C в предварително загрята фурна за около 10 мин.

Малко преди да извадите тавата с вкусните пълнени домати от фурната, покрийте доматите и отрязаните капачета.

Поднесете печените домати с яйца, придружени с една-две супени лъжици доматен сос.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: