Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с патладжани и оцет

Разядка с патладжани и оцет

Разядка с патладжани и оцет
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
24/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Отваряме тефтера с рецепти от едно време и правим най-вкусната разядка от патладжан и оцет"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 1 с.л. винен
  • домати - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л. за осоляване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази апетитна разядка разрязваме патладжаните на две и ги осоляваме. Оставяме ги за 15 минути, за да се отдели горчивината, и обилно ги измиваме с вода.

Подреждаме ги в тавичка, а до тях поставяме цели червените чушки.

Слагаме в загрята фурна на 200 градуса и печем 20 минути до омекване на зеленчуците.

Оставяме ги да се охладят и ги обелваме и нарязваме на дребно.

Обелваме доматите и ги нарязваме на малки парченца.

Сипваме ги в тенджера, добавяме зехтина, патладжаните, чушките, захарта, счукваме чесъна и задушаваме на котлона 10-12 минути.

След това отместваме, посоляваме и добавяме оцета към патладжанената разядка.

Разбъркваме и оставяме да изстине.

Прибираме разядката с патладжани и оцет в хладилника за 1-2 часа и след това сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#227433
Потребител#227433
Това се нарича Кьополу във Варна
29.09.2020 20:16
Miss Tasty
Miss Tasty
много вкусна рецепта. Супер е
25.06.2020 10:37