Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Пепероната

Пица Пепероната

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пица Пепероната1 / 2
08/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 350 мл топла
  • мая - 1 пакетче на прах
  • За пълнежа
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 ч.л.
  • чушки - 2 червени + 2 жълти
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 400 г
  • маслини - 8 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото, пресейте брашното със солта и добавете маята. Сипете водата и замесете меко тесто. Покрийте и го оставете за 1 час на топло място.

Задушете лука със зехтина, прибавете почистените и нарязани чушки, чесъна и доматите. Сложете капака и задушете за 30 минути, овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте фруната на 220 градуса. Разточете тестото в 2 кръгли форми, сложете отгоре пълнежа и запечете за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: