Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Печени зеленчуци със сос Бешамел

Печени зеленчуци със сос Бешамел

Печени зеленчуци със сос Бешамел
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Невероятни зеленчуци, гарнирани с невероятния сос Бешамел - погъделичкахме ли фантазията ви"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 3 бр.
  • карфиол - 200 г - замразен
  • броколи - 200 г - замразено
  • картофи - 2 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за соса
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки - млян
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите, картофите и морковите на едро и ги сипваме в тавичка. Добавяме карфиола и броколите. Отгоре начупваме маслото и посоляваме.

Покриваме с алуминиево фолио и печем 25 минути.

Загряваме маслото за соса в касерола и в него запържваме маслото за 1 минута. Наливаме млякото и бъркаме до леко сгъстяване.

Добавяме солта и черния пипер, разбъркваме и отместваме. Оставяме за малко да се охлади, добавяме яйцето, разбъркваме и заливаме зеленчуците.

Печем зеленчуците още 10 минути без да покриваме с фолио.

Сервираме нашите печени зеленчуци със сос Бешамел топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: