Чийзкейк с козунак

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7238k2k12k5
Чийзкейк с козунак
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Представяме ви един чийзкейк в български вариант с козунак - рецепта две в едно, която определено много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • къпини - 200 г
  • сметана - 200 мл студена сладкарска
  • шоколад - 300 г черен
  • ром - 2 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • крема сирене - 400 г
  • сметана - 400 г квасена
  • козунак - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козунакът нарежете на парчета, поръсете с рома и с тези парчета се покрива дъното на тортена форма с диаметър 26 см.

В купа смесете крема сиренето, сметаната и захарта, разбъркайте до хомогенна смес.

Единят шоколад се разтопява на водна баня и се добавя в млечната смес, като отново се разбърква добре.

Тази смес изсипете върху козунака, като разпределите добре и оставите в хладилника за 3 часа да стегне.

С останалите два шоколада се прави шоколадов ганаш, като сметаната загрейте до кипване, махнете от котлона и в нея сложете разчупените парченца шоколад, оставете за минутка, покрити в горещата сметана, след което разбъркайте до пълното разтопяване и хомогенизиране.

Ганаша разстелете върху вече охладената млечна смес и декорирайте по желание с плодове. В моя случай е с къпини. Оставяте още 2 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: