Начин на приготвяне
Почистете фурмите от костилките.
Сложете ги в блендер заедно с овесените ядки и лешниковия тахан.
Блендирайте до получаване на хомогенна смес.
След това добавете останалите продукти и разбъркайте добре, за да се хомогенизира сместа.
Оформете топчета (веган бонбони) с еднаква големина.
Подредете бонбоните в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Печете бонбоните от фурми на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете домашните бонбони да изстинат напълно.
След това ги сложете в плътнозатваряща се кутия.
Съхранявайте до 2-3 дни печените бонбони с фурми и овесени ядки.
Приятен апетит!