Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Печени бонбони с фурми и овесени ядки

Печени бонбони с фурми и овесени ядки

Печени бонбони с фурми и овесени ядки
Снимка: Габриела Цулин
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
19 мин.
Порции
16
"Ако ви се хапва нещо полезно и сладичко, направете си тези печени бонбони с фурми и овесени ядки"

Необходими Продукти

  • фурми - 100 грама Medjool
  • овесени ядки - 100 грама
  • лешников тахан - 50 грама
  • кокосов чипс - 10 грама, натурален
  • ленено семе - 10 грама, сурово
  • тиквено семе - 10 грама, сурово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете фурмите от костилките.

Сложете ги в блендер заедно с овесените ядки и лешниковия тахан.

Блендирайте до получаване на хомогенна смес.

След това добавете останалите продукти и разбъркайте добре, за да се хомогенизира сместа.

Оформете топчета (веган бонбони) с еднаква големина.

Подредете бонбоните в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

Печете бонбоните от фурми на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути.

Извадете тавата от фурната и оставете домашните бонбони да изстинат напълно.

След това ги сложете в плътнозатваряща се кутия.

Съхранявайте до 2-3 дни печените бонбони с фурми и овесени ядки.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: