Крем с грис и шоколад

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Крем с грис и шоколад
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
27/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Парченце нежност или по-точно чашка под формата на крем с грис и шоколад"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • пшеничен грис - 150 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • черен шоколад - 100 г
  • масло - 30 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват до побеляване.

Прясното мляко се сварява с половината захар. Към него чрез ръсена се добавя гриса. Вари се до сгъстяване. Към него се добавят кравето масло и жълтъците. Кремът се връща отново на котлона, колкото да заври.

Ароматизира се с ванилията. Кремът се разделя на две равни части.

В едната се поставя нарязаният шоколад.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Разпределят се по-равно в двете части крем.

Шоколадовият крем се разсипва в чаши, като смесите се редуват.

Охлажда се в хладилник.

Да ви е сладко! Кремът с грис и шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: