Ореховки с мед и канела

Ореховки с мед и канела
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Тези ореховки с мед и канела ухаят на дом"

Необходими Продукти

  • орехи - 300 г
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сол - 1 щипка
  • белтъци - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на твърд сняг.

Сипваме орехите и меда в купа и пасираме до гладка паста. Добавяме канелата, содата, ванилията, захарта и брашното и разбъркваме.

Накрая добавяме белтъците на порции и смесваме до хомогенност. Прибираме в хладилника за 40 минути.

Покиваме голяма тава с хартия за печене. От сместа вземаме по малко и оформяме топчета. Подреждаме ореховките в тавата и ги поръсваме с по малко захар.

Печем на 180 градуса около 25 минути до приятно покафеняване.

Ореховките с мед и канела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: