Супа от тиквички и джанки

АнабелАнабел
Новак
9
118
1000
19
29/06/2020
"Зеленчукова супа за душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо527
  • Преглеждания за месеца409
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно.

Слагат се в тенджера с подсолена вода и малко олио, след което тенджерата се слага на котлона.

Щом водата заври, се прибавя тиквичката, нарязана на кубчета. След около десетина минути се прибавят измитите (без да се белят) и нарязани картофи, а малко след това и измитият ориз.

В супата се натрошава 1 зеленчуков бульон и се пускат зелените джанки.

Когато зеленчуците са почти уврели, се прибавят смлените домати.

Ястието се вари още малко и се отстранява от котлона.

Поръсва се отгоре нарязан на дребно пресен копър и малко смлян черен пипер.

След като поизстине малко, селската супа от тиквички се застройва с разбит в кисело мляко жълтък.

Много лека супа от тиквички и джанки, която може да се консумира както топла, така и студена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар