Начин на приготвяне
Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно.
Слагат се в тенджера с подсолена вода и малко олио, след което тенджерата се слага на котлона.
Щом водата заври, се прибавя тиквичката, нарязана на кубчета. След около десетина минути се прибавят измитите (без да се белят) и нарязани картофи, а малко след това и измитият ориз.
В супата се натрошава 1 зеленчуков бульон и се пускат зелените джанки.
Когато зеленчуците са почти уврели, се прибавят смлените домати.
Ястието се вари още малко и се отстранява от котлона.
Поръсва се отгоре нарязан на дребно пресен копър и малко смлян черен пипер.
След като поизстине малко, селската супа от тиквички се застройва с разбит в кисело мляко жълтък.
Много лека супа от тиквички и джанки, която може да се консумира както топла, така и студена.
Коментари