Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от тиквички»Супа от тиквички и джанки

Супа от тиквички и джанки

Супа от тиквички и джанки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Зеленчукова супа за душата"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 малка
  • джанки - 1 шепа
  • пресни картофи - 3 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • сол
  • олио - 6 с л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
  • копър - 6 стръка
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно.

Слагат се в тенджера с подсолена вода и малко олио, след което тенджерата се слага на котлона.

Щом водата заври, се прибавя тиквичката, нарязана на кубчета. След около десетина минути се прибавят измитите (без да се белят) и нарязани картофи, а малко след това и измитият ориз.

В супата се натрошава 1 зеленчуков бульон и се пускат зелените джанки.

Когато зеленчуците са почти уврели, се прибавят смлените домати.

Ястието се вари още малко и се отстранява от котлона.

Поръсва се отгоре нарязан на дребно пресен копър и малко смлян черен пипер.

След като поизстине малко, селската супа от тиквички се застройва с разбит в кисело мляко жълтък.

Много лека супа от тиквички и джанки, която може да се консумира както топла, така и студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
СУПЕР.
17.06.2024 16:42