Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сочен мраморен кекс с какаов пълнеж

Сочен мраморен кекс с какаов пълнеж

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Сочен мраморен кекс с какаов пълнеж
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"С бъркалка в ръка и песен на уста забъркваме най-вкусния мраморен кекс с какаов пълнеж"

Необходими Продукти

  • За сместа
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • За пълнежа
  • краве масло - 50 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-първо разбиваме добре яйцата в дълбока купа. След това прибавяме захарта и отново разбиваме с миксер.

После пресяваме брашното и го добавяме на малки порции, без да спираме да разбиваме с миксера. Когато сме готови, прибавяме олиото и ванилийките и разбиваме още малко.

Пускаме си фурната да загрява на 180 градуса с вентилатор и докато загрява, намазваме добре формата за кекс. След това поръсваме с малко брашно навсякъде.

Изсипваме сместа и я слагаме да се пече до готовност.

Когато мраморният кекс е готов, го изваждаме и оставяме на една страна, за да изстине.

През това време слагаме в малка тенджерка маслото да се разтопи на бавен огън. След това прибавяме захарта и непрестанно бъркаме, докато не се разтопи изцяло. Накрая добавяме какаото и бъркаме още 2 минутки.

Кексът се обръща наобратно и с помощта на дръжката на дървена лъжица леко правим дупки до средата на кекса.

С лъжичка наливаме внимателно от какаото, докато не свърши.

Оставяме да попие добре и обръщаме сиропирания кекс.

По желание сочният мраморен кекс с какаов пълнеж може да се поръси с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: