Начин на приготвяне
Чаената чаша е с обем 300 мл.
Обелваме червеното цвекло и зелените кисели ябълки и ги нарязваме на кубченца. Заедно с ½ ч.ч. вода ги смиламе в нутри булет (или мощен блендер).
Червеното пюре прехвърляме в дълбока купа, удобна за разбъркване. Към него прибавяме кафява кристална захар, брашно от коноп (то е по желание), семена на чиа, сода за хляб, ванилия и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Накрая сгъстяваме с овесени фини ядки, царевично и пълнозърнесто брашно, като непрестанно разбъркваме с телена сладкарска бъркалка, за да може сместа да ги усвои равномерно.
От мокрото тесто отмерваме с чаена лъжичка и оформяме малки топченца, които редим на разстояние в тава, постлана с хартия за печене.
Всяка от домашните бисквити сплескваме внимателно, така че да се получи кръгла и равномерно плоска бисквитка.
Поръсваме ги с малко сусам и отново леко притискаме, само колкото да се залепят семенцата.
Печем на 180-200 градуса до готовност. В зависимост колко време ги печем, може да бъдат мекички, на ако ги препечем леко, могат да бъдат и приятно хрупкави.
Лесни веган диетични бисквити с цвекло, ябълки и чиа – нежни на вкус и сладост!
Чудно Вкусно!