Начин на приготвяне
Лесни и бързи за приготвяне овесени бисквитки!
За измерване на продуктите ще използваме чаша с вместимост 250 мл.
Обелваме и настъргваме зелените кисели ябълки и в купа ги смесваме с фините овесени ядки. Отделно разбъркваме кафявата кристална захар с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и малко водичка, за да се разтопят леко кристалчетата и я прибавяме към сухата смес в купата.
Разбъркваме всичко заедно с канелата и брашното от рожков. Полученото тесто разточваме средно тънко и отрязваме кръгли формички – бисквитки.
Подреждаме ги внимателно в тава, постлана с хартия за печене. Печем на 200 градуса до златист цвят (по желание може да ги извадим, докато са мекички, но може и да ги препечем леко, за да са по-хрупкави, като внимаваме да не ги изгорим).
Готовите бисквитки отлепяме от хартията и оставаме да изстиват и изсъхват (без да ги прибираме в кутия, тъй като от топлината ще омекнат).
Диетични овесени бисквитки с зелени ябълки – чудесна идея за оползотворяване на киселите ябълки, които падат изобилно от овошките, преди да узреят.
Чудно Вкусно!