Трицветна киноа с моркови, лук и яйце

ГабриелаГабриела
Готвач
144
850
472
374
29/06/2020
"Предястие или леко основно - вие си изберете, ние ви даваме рецептата за тази страхотна трицветна киноа с моркови, яйце и лук "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата измиваме и прецеждаме.

Морковите режем на средно големи парчета, лука също.

В малка тенджерка загряваме малко мазнина и добавяме лука, след това моркова и накрая чесъна. Овкусяваме с подправките и добавяме измитата киноа.

Доливаме вода със същата чашка, която измерихме киноата. Добавяме две топли чашки вода, разбъркваме добре и затваряме капака на тенджерата.

Варим на слаб огън за около 15 минути.

След това оставяме киноата със зеленчуци да си почине.

Яйцето го готвим в незалепващ тиган с възможно най-малко мазнина.

Сервираме киноата в дълбока чиния, поръсваме магданоз и отгоре слагаме яйцето.

Здравословното ястие е много насищащо, полезно и идеално за спазващите диета.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар