Сироп шербет с кардамон и хибискус

ДиДи
Новак
10
76
119
15
02/07/2020
"Освежаващ шербет за горещите летни дни "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч. (250 мл)
  • захар - 3/4 ч.ч. (175 мл)
  • мед - 1/4 ч.ч. (60 мл)
  • кардамон - 1/4 ч.л. прах
  • канела - 3/4 ч.л. прах
  • чай - 1 пакетче, с хибискус
  • вода - 4 ч.ч. (1 л) трапезна
* мерки и количества
Сиропи

Начин на приготвяне

Поставете 1 чаша (250 мл) вода, захар, мед, кардамон и канела в малка тенджера. Доведете сместа да заври, като разбърквате от време на време.

Намалете топлината до ниска. Добавете хибискус. Оставете да къкри 20 минути. Отстранете от топлината. Оставете сместа да се охлади леко.

Прецедете през ситно мрежесто сито, облицовано с тензух, за да премахнете цветята. Охладете напълно шербета или охладете в хладилник до готовност за сервиране.

Смесете сиропа с изстудената изворна вода. Сервирайте върху лед в чаши за студени напитки. По желание гарнирайте с канелена пръчица сироп шербет с кардамон и хибискус.

Лимоноизстисквачка със стъклен съд
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Лимоноизстисквачка със стъклен съд
4.50 лв.
Виж ››

Най-много витамини се съдържат в цитрусите, а свежият плодов фреш е мечта е летните горещи дни. Снабдете се и с двете с лимоноизстисквачката със стъклен съд. Освен изчеждането на лимонов сок за напитки и ястия, лимоноизстисквачката може да се ползва и с други цитруси, а стъкления съд удобно побира събраното количество. Три очарователни цвята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар