Сироп шербет с кардамон и хибискус

ДиДи
Новак
10
76
60
14
02/07/2020
"Освежаващ шербет за горещите летни дни"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч. (250 мл)
  • захар - 3/4 ч.ч. (175 мл)
  • мед - 1/4 ч.ч. (60 мл)
  • кардамон - 1/4 ч.л. прах
  • канела - 3/4 ч.л. прах
  • чай - 1 пакетче, с хибискус
  • вода - 4 ч.ч. (1 л) трапезна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете 1 чаша (250 мл) вода, захар, мед, кардамон и канела в малка тенджера. Доведете сместа да заври, като разбърквате от време на време.

Намалете топлината до ниска. Добавете хибискус. Оставете да къкри 20 минути. Отстранете от топлината. Оставете сместа да се охлади леко.

Прецедете през ситно мрежесто сито, облицовано с тензух, за да премахнете цветята. Охладете напълно шербета или охладете в хладилник до готовност за сервиране.

Смесете сиропа с изстудената изворна вода. Сервирайте върху лед в чаши за студени напитки. По желание гарнирайте с канелена пръчица сироп шербет с кардамон и хибискус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар