Начин на приготвяне
Намазват се по две кори с разтопеното масло. От тясната страна на корите се слагат от дребно нарязаните локумчета и се навиват на руло.
Всички кори се навиват по същия начин, докато свършат. Готовите рулца се нареждат в намазнена с масло тавичка, режат се с голям нож на еднакви кутийки/рулца.
Пекат се в предварително загрята на 180°C фурна до златист цвят.
Приготвяне на шербета:
3 водни чаши вода и захар завират с ванилията, докато се разтопи захарта.
Най-важното при заливането с шербета е, че винаги трябва едното да е топло, а другото студено.
Когато се залее с шербет сочната баклава, се украсява с шамфъстък. Баклавата с локум трябва да престои поне 1 нощ, за да е перфектна баклавата с шербет и локум.
Източник: Seda Sezgin - Кулинарна мрежа