Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с шербет и локум

Баклава с шербет и локум

редакция:
Баклава с шербет и локум
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Докато не се захаросаме максимално, не спираме да хапваме парче след парче от тази вкусна баклава."

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 400 г
  • локум
  • краве масло - 250 г разтопено
  • За сиропа
  • вода - 3 в.ч.
  • захар - 3 в.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче /или 1с.л. есенция/
  • За украса
  • шамфъстък - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазват се по две кори с разтопеното масло. От тясната страна на корите се слагат от дребно нарязаните локумчета и се навиват на руло.

Всички кори се навиват по същия начин, докато свършат. Готовите рулца се нареждат в намазнена с масло тавичка, режат се с голям нож на еднакви кутийки/рулца.

Пекат се в предварително загрята на 180°C фурна до златист цвят.

Приготвяне на шербета:

3 водни чаши вода и захар завират с ванилията, докато се разтопи захарта.

Най-важното при заливането с шербета е, че винаги трябва едното да е топло, а другото студено.

Когато се залее с шербет сочната баклава, се украсява с шамфъстък. Баклавата с локум трябва да престои поне 1 нощ, за да е перфектна баклавата с шербет и локум.

Източник: Seda Sezgin - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: