Начин на приготвяне
Разрязваме цялото пиле на две. Измиваме го под течаща вода. Овкусяваме с подправките и редим в тавата.
Отгоре намазваме с леко разтопеното масло и сместа от кетчуп, горчица и сос барбекю. Поливаме с бирата и водата и добавяме пресните подправки.
Покриваме с фолио и слагаме да се пече на 200° градуса за около час - час и половина, зависи от фурната ви.
После намаляме фурната на 180° градуса и махаме фолиото. Печем крехкото пиле на фурна още около 15 минути, докато пилето хване загар.
За да разберете, че е напълно готово, с вилица отчупете парче месо. Ако се откъсва без проблем, сочното печено пиле е готово.
Поднесете ястието с подходяща гарнитура от свежа салата, печени картофи или друга по избор.