Крехко пиле на фурна

Крехко пиле на фурна
Снимка: Йорданка Митева
1 / 3
02/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион
  • червен пипер - пушен
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • зелен лук - 1 връзка
  • бира - 100 мл
  • краве масло - 50 г
  • вода - 100 мл
  • горчица - 3 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • сос барбекю - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме цялото пиле на две. Измиваме го под течаща вода. Овкусяваме с подправките и редим в тавата.

Отгоре намазваме с леко разтопеното масло и сместа от кетчуп, горчица и сос барбекю. Поливаме с бирата и водата и добавяме пресните подправки.

Покриваме с фолио и слагаме да се пече на 200° градуса за около час - час и половина, зависи от фурната ви.

После намаляме фурната на 180° градуса и махаме фолиото. Печем крехкото пиле на фурна още около 15 минути, докато пилето хване загар.

За да разберете, че е напълно готово, с вилица отчупете парче месо. Ако се откъсва без проблем, сочното печено пиле е готово.

Поднесете ястието с подходяща гарнитура от свежа салата, печени картофи или друга по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: