Начин на приготвяне
Разтворете маята във водата и я оставете да се активира. Пресейте брашното, добавете солта, стритите люти чушки и маята и замесете тесто.
Оставете го да втасва за 1 час и го разделете на 4 топки. Подредете ги на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасат за още 30 мин.
След това ги изпечете на 180 градуса за 25 мин.
Нарежете лука на шайби и го изпечете на грил тиган с 1 ч.л. масло, поръсен с 1 ч.л. захар. В същия тиган запечете скилидките чесън и нарязаната на едро чушка.
За соса пасирайте майонезата, горчицата и запечените чушка и чесън. Изпържете яйцата (на очи). Нарежете краставичките на лентички.
Смесете каймата с рендосания кашкавал. Овкусете със сол, черен пипер и стрити люти чушки. Оформете 4 телешки бургера и ги запечете в 3-4 с.л. масло.
Пристъпване към сглобяване на вкусните домашни бургери:
Разрежете всяка питка за бургер на две и намажете от соса. Върху основата сложете лука, отгоре телешкото кюфте, киселите краставички, 1 яйце и захлупете.
Поднесете любимите домашни телешки бургери с кисела краставичка.