Начин на приготвяне
Вкусен сладкиш с плодове, любим на всички у дома.
В купа сипваме йогурта и нишестето от тапиока и разбъркваме.
В друга купа разбъркваме изварата със сметаната, яйцата и захарта. Добавяме йогурта с нишестето, олиото, ванилията, лимонената захар, солта и бакпулвера.
Смесваме добре и изсипваме в кръгла формичка.
Нарязваме прасковите и кайсиите на полумесеци и ги подреждаме върху целия безглутенов сладкиш.
При печенето те ще потънат леко и ще се скрият в печивото, а отгоре ще се получи златиста повърхност.
Печем сладкиша с кайсии на 200 градуса около 25 минути.
Поръсваме готовия безглутенов сладкиш с праскови и кайсии с пудра захар.