Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Безглутенов сладкиш с праскови и кайсии

Безглутенов сладкиш с праскови и кайсии

Безглутенов сладкиш с праскови и кайсии
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Бърз безглутенов сладкиш с праскови и кайсии - насладете му се"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонена захар - 1 пакетче
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • йогурт - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • нишесте - 4 с.л. от тапиока
  • праскови - 2 бр.
  • кайсии - 3 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусен сладкиш с плодове, любим на всички у дома.

В купа сипваме йогурта и нишестето от тапиока и разбъркваме.

В друга купа разбъркваме изварата със сметаната, яйцата и захарта. Добавяме йогурта с нишестето, олиото, ванилията, лимонената захар, солта и бакпулвера.

Смесваме добре и изсипваме в кръгла формичка.

Нарязваме прасковите и кайсиите на полумесеци и ги подреждаме върху целия безглутенов сладкиш.

При печенето те ще потънат леко и ще се скрият в печивото, а отгоре ще се получи златиста повърхност.

Печем сладкиша с кайсии на 200 градуса около 25 минути.

Поръсваме готовия безглутенов сладкиш с праскови и кайсии с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: