Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Дипломат с ягодово сладко

Крем Дипломат с ягодово сладко

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Крем Дипломат с ягодово сладко
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
05/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лятна свежест под формата на крем с ягодово сладко"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 мл + 150 мл за топене на бишкотите
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • желатин - 15 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • ванилия - 2 бр.
  • сладко от ягоди - 1 бурканче
  • бишкоти - 100 г (12 бр.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото от ягоди се поставя в цедка.

Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Жълтъците се разбъркват с телена бъркалка.

Прясното мляко се затопля заедно със 100 г от захарта. Прибавя се към жълтъците и се връща на котлона за 2-3 минути.

Прибавя се желатинът.

Сместа се оставя да изстине.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата 50 г захар. Прибавят се към яйчената смес, като се разбъркват внимателно.

Течната сметана се разбива до плътност. Добавя се към крема.

На дъното на чаши се поставя част от сметановия крем. Върху него се нареждат парченца бишкоти, потопени в мляко и отцедените плодчета ягоди от сладкото. Завършва се с крем.

Чашите с крем Дипломат се поставят в хладилник за няколко часа.

Сиропът от сладкото се разрежда с малко вода и крем Дипломат с ягодово сладко се залива с него, преди сервиране.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: