Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Домашен гъши пастет

Домашен гъши пастет

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Домашен гъши пастет
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
07/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Нареждаме филийките и ги мажем една по една с домашния гъши пастет"

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 200 г
  • масло - 150 г
  • коняк - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си на много ситно главата лук.

Разтапяме си маслото в тиган и към него добавяме лука, като готвим за 30 минути при непрекъснато бъркане.

Нарязваме си гъшия дроб и него прибавяме, като оставяме да се готви още минута и половина и след това овкусяваме със сол и черен пипер.

Готовата смес прехвърляме в пасатора, добавяме и коняка и смиламе до гладкост.

Изсипваме в съд готовия домашен пастет и оставяме да изстине, след което прибираме в хладилника.

Поднасяме домашен гъши пастет върху филийка, която може да е препечена според вашия вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: