Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на ситно лука и чесъна. Дробчетата почистете, хубаво измийте и подсушете. Оваляхте ги в брашно и изтупайте излишното количество.
В тиган загрейте зехтина и задушете за кратко зеленчуците.
Щом омекнат, ги отделете настрани.
В същия тиган запържете за по около 4-5 минути на страна гъшия дроб.
При готвенето в тигана сложете 2 дафинови листа за аромат.
Налейте брендито и оставете на котлона, докато течността не се изпари на половина.
Издавете дроба и заедно с лука и чесъна пасирайте до получаване на еднородна смес.
Добавете маслото и подправките и отново пасирайте.
Получения домашен пастет сложете в съд, който сте застилали със стеч фолио (много по-лесно ще го извадите).
Приберете класическия гъши пастет в хладилника поне за 6-7 часа.