Мусака Слънце

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Мусака Слънце3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Слънцето изгря на нашата трапеза с тази чудна мусака"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - към 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тиган и в него се задушават ситно нарязаният лук и морков.

Добавя се каймата. Разбърква се и се добавят чесън и обеленият и нарязан на дребно домат.

Сместа се овкусява с чубрицата, черният пипер и магданоз. Ако е необходимо, се посолява.

Залива се с 300 мл вода и сместа се прехвърля в тавичка с размер 23-24 см.

Картофите се обелват и нарязват на дебели резени. Подреждат се върху каймата и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до омекване на картофите.

Фолиото се отстранява от тавата и апетитната мусака се допича до зачервяване на картофите.

Приятен апетит с тази мусака Слънце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Изглежда много апетитно и съм сигурна, че е много вкусна! Ще пробвам да я направя по тази рецепта.
07.07.2020 16:46
1
Покажи всички подкоментари