Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Хрупкаво свинско със слънчоглед

Хрупкаво свинско със слънчоглед

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Хрупкаво свинско със слънчоглед
Снимка: Ася Заевска
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Насладете се на порция апетитно свинско със слънчоглед"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • суров слънчоглед - 3 с.л.
  • За соса
  • заквасена сметана - 1/2 кофичка
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1/3 връзка
  • сол
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на големи парчета и ги подредете в тавичка (може да добавите на дъното малко вода).

Смесете майонезата и горчицата. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Намажете обилно месото с тази смес и поръсете с предварително счукания слънчоглед.

Печете свинското на фурна за 35-40 мин на 220°C.

За соса пасирайте изброените продукти, а ако го предпочитате гъст, разбъркайте сметаната, меда и лимоновия сок, добавете накълцани чесъна и копъра и овкусете с малко сол.

Отлична гарнитура за това хрупкаво свинско със слънчоглед са пържените картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: